Swim-In Leiden verplaatst naar 2021

De Swim In in Leiden is een jaar uitgesteld.© Foto Jacqueline Jongenelen

Marcel Tabbers
Leiden

De tiende editie van Speedo Swim-In Leiden is verplaatst naar 2021.

De organisatie, in handen van studentenvereniging Aquamania en topclub ZVL-1886 Tetteroo, hakte de knoop door om vroegtijdig duidelijkheid te geven aan alle betrokkenen. Het openwater zwemevenement zou zondag 21 juni plaatsvinden in het Huigpark, onderdeel van het Leidse Singelpark. In 2019 deden ruim 500 deelnemers mee.

Voor medeorganisator Ingmar Kooman is het enige en juiste besluit in deze vreemde ’coronatijd’. „In Nederland zijn nu in heel wat steden een ’cityswim’. Tien jaar gelden was dat wel anders. We hebben nooit kunnen bedenken dat Speedo Swim-In Leiden een vaste waarde zou worden op de Leidse evenementenkalender. En ook hier zie je dat jong en oud, meer of minder sportief meezwemmen. Of het nu banenzwemmen is in de winter of openwaterzwemmen in de zomerperiode. De sport wint echt aan populariteit”, stelt Kooman.

Een nieuwe datum kan Kooman nog niet noemen. „Waarschijnlijk wordt dat zondag 20 juni, maar dat hangt ook af van de Lakenfeesten. Het gaat hoe dan ook een prachtig zwemfeest door de Leidse grachten worden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.