Oud-Sassenheim wil Open Tuinendag

Een van de te bezichtigen Sassenheimse tuinen op de komende Open Monumentendag.© foto oud sassenheim

Sjaak Smakman
Sassenheim

In de buurgemeenten Noordwijk en Katwijk bestaan ze al langer, de stichting Oud-Sassenheim (SOS) wil dit jaar ook in het eigen dorp een Open Tuinendag organiseren.

Vier tuinliefhebbers hebben zich al aangemeld om hun tuin open te stellen voor bezoekers tijdens Open Monumentendag, zoals de SOS voor ogen staat. Tijdens Open Monumentendag ware tot nu toe alleen het park bij Huis ter Leede en de tuin van het Oude Koningshuys opengesteld. Daar was altijd veel belangstelling voor.

Het thema van Open Monumentendag 2020 is ’Leermonumenten’. Tuinen zijn ook leermonumenten, vindt de historische vereniging. Sassenheim ligt in een van de mooiste sierteeltgebieden van de wereld. Kennis en plantgoed zijn er dus genoeg in de streek. De SOS hoopt op meer inzendingen van trotse tuineigenaren die hun paradijsje willen tonen aan andere tuinliefhebbers en hun kennis daarbij willen overbrengen.

Eind juni zullen de tuinen worden bezocht door de Open Tuinencommissie van de SOS. Aan de tuinen worden geen prijzen verbonden. Ze worden ingedeeld aan hand van de categorieën: balkontuin, bloementuin, bostuin, heemtuin, kunsttuin, moestuin, schooltuin, watertuin en wilde tuin. Tot 15 juni kunnen liefhebbers hun tuin aanmelden op de website van Stichting Oud Sassenheim, www.stichtingoudsassenheim.nl. Daarop is meer informatie te vinden over de Sassenheimse Open tuinendag.

De Open tuinen- en Monumentendag is dit jaar op zaterdag 12 september. Informatie kan worden ingewonnen via e-mailadresopentuinendag@stichtingoudsassenheim.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.