Driedaagse vakbeurs Plantarium gaat niet door

Erna Straatsma
Hazerswoude-Dorp

Plantarium 2020, een driedaagse internationale vakbeurs voor de sierteelt in Hazerswoude/Boskoop, gaat eind augustus definitief niet door.

De coronarestricties maken het onmogelijk om de vakbeurs op 26, 27 en 28 augustus door te laten gaan, zo meldt Plantarium. Grote evenementen zijn tot 1 september verboden en ook daarna is een beurs met corona-aanpassingen ’niet verantwoord en haalbaar’.

’Een internationale beurs als deze is niet in een vorm met aangepaste protocollen te vangen die voor alle betrokkenen voldoende interessant is’, zo meldt Plantarium, dat op het International Trade Center op de grens van Hazerswoude-Dorp en Boskoop is gevestigd. ’De plannen voor de fysieke beurs schuiven door naar volgend jaar, als de ontwikkelingen rondom covid-19 het weer in een haalbare vorm toelaten’.

Digitaal

Handel bevorderen in sierteeltproducten is de belangrijkste missie van Plantarium. Het bedrijf zet de komende tijd vooral inzet op ’digitale interactie’, om de sierteeltsector toch nog de helpende hand te bieden. De sierteeltsector is de afgelopen maanden zwaar getroffen door de coronacrisis.

Plantarium heeft al veel ervaring met online-verkoop en -promotie, maar biedt klanten ook altijd enkele grote vakbeurzen per jaar aan. Die vakbeurzen trekken altijd veel binnen- en buitenlandse klanten aan, die in Hazerswoude-Dorp komen om (nieuwe) producten te bekijken en te bestellen. Vorig jaar trok de beurs 11.000 bezoekers.

’Digitale communicatie is nu de norm en ligt ook in lijn met de nieuwe koers van Plantarium’, zo meldt de vakbeurs, dat zijn digitale platform de komende tijd uitbreidt.

Meer over corona in deze regio:

Volg hier het liveblog over corona.

We houden een interactieve kaart bij met coronabesmettingen.

Hier vindt u meer artikelen over corona uit het Leidsch Dagblad.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.