Marc Klein ziet voldoende uitdaging bij handbalsters Foreholte en verlengt contract

Marc Klein.© PR Foto

Van onze verslaggever
Voorhout

De handbalsters van Foreholte staan ook volgend seizoen onder leiding van Marc Klein. Het bestuur van de club uit Voorhout en de trainer verlengden deze week hun contract.

Voor afgelopen seizoen ging de club op zoek naar een trainer die zich voor langere tijd wilde binden aan de vrouwenploeg. In de voorbije jaren had de ploeg, toen nog actief in de eredivisie, een aantal trainers gehad die maar kort met het team werkte. Er was stabiliteit nodig en die werd gevonden in Klein.

,,Mijn manier van werken is gericht op de lange termijn, geen snel succes, maar het maximale uit de speelsters halen en bouwen aan een groep. De speelsters moeten het spel met plezier spelen”, aldus Klein.

Nacompetitie

Foreholte kende een prima seizoen in de eerste divisie en eindigde het reguliere deel op de zesde plek met dertig punten uit 26 duels. De klassering gaf recht op deelname aan de nacompetitie. Maar door het uitbreken van het coronavirus ging een streep door die extra wedstrijden. Duels waarin Foreholte graag extra ervaring had opgedaan maar waarbij het niet noodzakelijk was om te promoveren.

,,Het zijn rare weken en het is nog niet voorbij. Op donderdag 12 maart mochten we ineens niet meer bij elkaar zijn. Van 4 tot 5 keer in de week elkaar zien en dan plots naar elkaar helemaal niet meer zien. Dat is een rare gewaarwording. Ik mis dat samenzijn, samen trainen en plezier hebben in de sport”, aldus Klein, die voldoende aanknopingspunten zag om voor een jaar bij te tekenen.

Uitdaging

,,De selectie zorgt bij mij voor een uitdaging. De speelsters zijn leergierig, kritisch op zichzelf en anderen en zij willen het maximale uit een training halen. Dat is lekker om mee te werken.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.