Premium

Dè Flanegin van HCAW hoopt dat er in juni weer gespeeld kan worden: ’Ik bid in deze bizarre tijd, waarin we allemaal geraakt worden, iedere dag. Ook voor het honkbal’

Dè Flanegin: ,,Ik bid in deze bizarre tijd, waarin we allemaal geraakt worden door het virus, iedere dag. Ook voor het honkbal.”
© Foto Taco van der Eb
Bussum

Normaal leeft coach Dè Flanegin (48) van HCAW in deze periode van het jaar zo’n beetje permanent in sportkleding. Hij is dan vrijwel iedere dag met honkbal bezig. Zijn cluboutfit ligt echter al weken netjes gestreken en onberoerd in de kast. ,,Ik mis de sfeer, de trainingen en wedstrijden, de spanning. Hopelijk spelen we in juni.”

Het is het tweede seizoen als coach in de Bussumse honkbalvallei voor Flanegin, die geboren werd in Santa Cruz op Aruba, in 1992 naar Nederland kwam en icoon werd bij Hoofddorp Pioniers. Voor de club in de Haarlemmermeer speelde hij zevenhonderdvijftig wedstrijden, een absoluut record. Na beëindiging van zijn actieve loopbaan in augustus 2014, coachte hij in Hoofddorp zowel de honkballers als softbalsters. Met zijn vrouw en twee studerende zoons - ’we hebben handschoenen thuis en gooien in deze tijd nog wel eens samen een balletje’ - woont Flanegin, in het dagelijks leven declarant bij PostNL, inmiddels ruim twintig jaar in Leiden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal