Bibliotheek Rijn en Venen opent vijf afhaalloketten voor boeken

Bibliotheek-vestiging in De Kinderkring in Woubrugge.
© foto hielco kuipers
Alphen aan den Rijn

De openbare bibliotheken in Alphen-centrum, Woubrugge, Zoeterwoude-Dorp, Nieuwkoop en Boskoop hebben afhaalloketten geopend.

De vestigingen van bibliotheek Rijn en Venen blijven voorlopig gesloten, maar met deze service komt de organisatie haar leden tegemoet. De afhaalloketten zijn een aanvulling op het online-aanbod aan boeken.

Wie boeken wil lenen, moet die eerst via de computer reserveren. Daarbij geldt een maximum van vijf boeken. Na de reservering belt een bibliotheekmedewerker op om een afspraak te maken over het ophalen van de boeken. Met een afhaalnummer is het boekenpakket dan op een vastgesteld tijdstip te krijgen.

Het is alleen mogelijk om boeken te reserveren die bij de gekozen afhaalvestiging aanwezig zijn. De keuze voor de locaties heeft te maken met de beschikbare collectie en/of geschiktheid om aan de maatregelen rondom corona te kunnen voldoen.

Lezers die problemen hebben met het online reserveren kunnen telefonische hulp krijgen door een mail te sturen naar info@bibliotheekrijnenvenen.nl met daarin hun telefoonnummer.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.