Jesper Boot wint vijfde, maar geannuleerde editie van Fotofestival Leiden

Een foto uit de winnende serie ’Power’.© Foto Jesper Boot

Theo de With
Leiden

Het International Photo Festival Leiden (IPFL) heeft vanwege het coronavirus de editie van dit jaar afgelast, maar desondanks een winnaar aangewezen. Fotograaf Jesper Boot is door de jury unaniem uitgeroepen tot winnaar.

De vijfde editie van het festival zou afgelopen weekend zijn geopend op de Lammermarkt. Het is een jaar uitgesteld en staat nu gepland voor april 2021. Tijdens de openluchtexpositie wordt het werk van veertien genomineerde fotografen en winnaar Jesper Boot tentoongesteld.

Jesper Boot (1996) studeerde af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en stuurde voor het Leidse festival zijn fotoserie ’Power’ in. Hij lijkt machtige politici en bobo’s te hebben gefotografeerd. In werkelijk zijn de foto’s geënsceneerd en zet hij de kijker dus op het verkeerde been. De jury is gecharmeerd van zijn werk.

Juryvoorzitter Philippien Noordam zegt over zijn fotoserie: ,,Jesper Boot waarschuwt je om beter te kijken naar zijn foto’s. Het is zijn werkelijkheid die hij gecreëerd heeft. Dit is met overtuiging, zorgvuldigheid en vakmanschap gedaan.’’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.