Meer informatie over Kagerzoom passeert gemeentegrens Leiden - Teylingen

Een zaaltje vol Merenwijkers kwam twee jaar geleden af op de presentatie van de Kagerzoomplannen.© Archieffoto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Teylingen/Leiden

Bewoners uit de Merenwijk krijgen meer informatie over de werkzaamheden in het aangrenzende Kagerzoomgebied. De inhoud van de website kagerzoom.nl wordt uitgebreid en er komt later dit jaar nog een informatiebijeenkomst. Dat is de uitkomt van overleg tussen de gemeente Teylingen en Leidse wijkbewoners.

Kagerzoom is het landelijke en waterrijke gebied tussen de Merenwijk en Warmond. Het behoort tot de gemeente Teylingen, maar veel Leidenaars maken er gebruik van. Teylingen wil het gebied dit voorjaar veranderen door een fietspad te verleggen, oevers af te graven en de dierenweide te verplaatsen. Later volgt onder meer nog de aanleg van vlonders.

Bewoners van de Merenwijk werden bijna twee jaar geleden over de plannen geïnformeerd - onder meer via genoemde website - maar aangezien Leiden niet aan het project wilde meebetalen, werden de gedetailleerde uitvoeringsplannen vooral in interne Teylingse aangelegenheid. Daarom schrok een aantal Merenwijkers toen ze enkele weken geleden merkten dat de klus ging beginnen.

Ook in de Leidse politiek werd er schande van deze ’overval’ gesproken. Er volgde een gesprek met de bestuurders van Teylingen die nu toch hebben besloten informatie toe te voegen aan de website en ook een bijeenkomst te beleggen. Bewoners kunnen tegen onderdelen van het plan waarvoor vergunningen nodig zijn, ook nog bezwaar aantekenen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.