Ashram college in Alphen aan den Rijn kan niet wachten met het goede examennieuws [video]

Mentor Ronald Sikken van het Ashram college vertelt Jasper Verboon, eindexamenkandidaat mavo, het goede nieuws.
Alphen aan den Rijn

Vertellen veel scholen hun eindexamenkandidaten pas op 4 juni of ze geslaagd zijn, bij het Ashram college in Alphen aan den Rijn was het deze woensdag al zo ver. De school wilde leerlingen niet ’nog langer in spanning laten’, ook omdat dat af zou gaan van de tijd die ze hebben om cijfers op te krikken en alsnog te slagen.

Dus mochten mentoren het goede nieuws brengen in de meest feestelijke (beeld)telefoongesprekken. Neem Ronald Sikkens, mentor van een 4 mavo-klas waarvan alle 28 leerlingen geslaagd zijn. Al bellend danste die op het nummer ’Links rechts’ van de Snollebollekes, in zijn vrolijk versierde huiskamer.

Het plaatselijke Scala college, dat twee dagen eerder de uitslagen al de wereld in slingerde, maakte er eveneens iets bijzonders van. Terwijl mentoren het goede nieuws al bellend verspreiden, vloog een vliegtuigje over de regio met als boodschap ’’Scala feliciteert geslaagden’.

„We wilden het, in een jaar dat alles anders is, ook heel anders aanpakken”, legt examensecretaris Marcel Zweers uit. „En veel mensen waren blij verrast.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het Scala college in Alphen aan den Rijn feliciteerde zijn geslaagden maandag van grote hoogte

Hoewel een school als het Visser ’t Hooft Lyceum in Leiden de uitslagen pas bekendmaakt op 4 juni, de Nationale Slaagdag, weten de leerlingen volgens directeur Ron Onderwater ’informeel wel waar ze aan toe zijn’: „Ze zijn ook al bezig met de reguliere herkansing van hun laatste schoolonderzoek en eventuele Resultaat Verbeterings Toetsen.” Die laatste toetsen kunnen vanaf 8 juni worden afgenomen - als alle kandidaten weten of ze geslaagd zijn.

Het kan wel eens een recordjaar worden. Zo stevent de vwo-afdeling van het ’Scala’ af op een score van honderd procent en meldt rector Annick de Zitter van het Da Vinci college Kagerstraat dat de prognoses ’heel positief’ zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.