Premium

Medewerkers Liander brengen laatste groet aan overleden collega op de Boulevard van Katwijk

1/3
Katwijk

Tientallen medewerkers van netwerkbeheerder Liander hebben vrijdagochtend op de Boulevard van Katwijk een laatste groet gebracht aan een overleden collega.

Met een meterslange erehaag brachten ze een eerbetoon aan de collega, die onlangs overleed. De politie reed achter de stoet aan, en zorgde ervoor dat achteropkomend verkeer afstand bewaarde. In totaal hadden zich ruim honderd medewerkers langs de Boulevard verzameld, met 87 Liander-busjes.

Ook inwoners van Katwijk stonden langs de weg om hun medeleven te betuigen.

Honderden medewerkers van Liander hebben vrijdagmorgen een grote erehaag gevormd voor hun afgelopen zaterdag overleden collega Andre van der Greft uit Katwijk.Van der Greft overleed heel plotseling op 63-jarige leeftijd. Het nieuws dat de sportieve storingsmonteur die meer dan dertig jaar voor Liander had gewerkt ineens uit het leven was gerukt, sloeg bij zijn collega’s in als een bom, vertelt zijn teamleider Serge Leers.

(Tekst gaat door onder de foto)

Medewerkers Liander brengen laatste groet aan overleden collega op de Boulevard van Katwijk

,,Ik hoorde het zondag van zijn vrouw Mariska die planner is bij Liander. Ze hebben elkaar ontmoet bij ons bedrijf. Maar op maandag wist het hele bedrijf het”, zegt Leers.

,,Andre was enorm geliefd onder zijn collega’s die ook vrienden waren. Hij was altijd positief en vriendelijk, een mensen-mens. Hij genoot van het leven en was sportief. Hij fietste, viste en tuinierde en stond altijd voor iedereen klaar.”

Afgelopen weekeind kreeg Leers de eerste appjes van zijn monteurs die iets wilden doen. ,,Ze wilden een erehaag vormen. Ik heb dat eerst afgestemd met de familie en toen de gemeente en de politie om toestemming gevraagd. Andere regio’s van Liander hebben even waargenomen voor de collega’s van Andre zodat ze afscheid van hem konden nemen.”

(Tekst gaat door onder de foto)

Medewerkers Liander brengen laatste groet aan overleden collega op de Boulevard van Katwijk

Om half tien vrijdagmorgen stond er een indrukwekkende hoeveelheid wagens van Liander langs de Katwijkse boulevard, het waren er zeker 95. Er waren honderden collega’s van Liander maar ook fietsvrienden en vismaatjes, vertelt Leers. ,,Er vloog een drone mee om de erehaag te filmen. Langs de kant werd er ook gefilmd. Het was heel mooi.”

Kippenvel

Volgens Leers was het echt een kippenvelmoment toen de wagen met daarin het lichaam van Andre ging rijden langs de boulevard. ,,Ik zag zijn vrouw Mariska vol met tranen in de volgauto zeggen: o, wat mooi! En dat was het ook, het was iets heel bijzonders om dit te kunnen doen. Het zegt ook wel wat over onze club dat ze dit doen voor een collega. Velen waren met verlof vanwege het Hemelvaartweekeind, maar ze stonden er allemaal wel.”

Andere collega’s kregen een link zodat ze een livestream van het afscheid konden volgen omdat er vanwege corona geen grote uitvaarten zijn. Andre van der Greft laat een vrouw en twee dochters achter.

Medewerkers Liander brengen laatste groet aan overleden collega op de Boulevard van Katwijk
© Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.