Ook PWA-bad blijft dicht deze zomer, Haasbroek Zoeterwoude opent zaterdag

Dit jaar geen recordpoging glijbaan glijden in het PWA-bad Koudekerk zoals in 2018. Het buitenbad blijft dicht.© Archieffoto Taco van der Eb

Marieta Kroft
Regio

Het PWA-bad in Koudekerk gaat definitief niet open deze zomer. Het bestuur besloot unaniem de deuren gesloten te houden, onder meer omdat het handhaven van de strenge coronaregels niet te doen is voor de vrijwilligers.

Bovendien zou door het extra schoonmaakwerk de werkdruk nog groter worden. Verder speelde mee dat de kosten vanwege het beperkte bezoekersaantal voor het zwembad hoger zouden uitvallen dan de baten.

Vorige week besloot De Hazelaar in Hazerswoude-Dorp al de hele zomer dicht te blijven. De andere buitenbaden die drijven op vrijwilligers: De Kleine Oase in Leimuiden en Aarweide in Ter Aar weten nog niet of ze per 1 juli opengaan.

De openluchtbaden van zwembad De Hoorn in Alphen aan den Rijn en De Vliet in Leiden zijn wel al open voor een beperkt aantal bezoekers tegelijk en alleen voor banen zwemmen. Het buitenbad van De Zijl in Leiden blijft nog dicht, staat op hun website.

Zwembad Haasbroek in Zoeterwoude opent komende zaterdag. De meeste binnenbaden zijn inmiddels wel weer open, al gelden ook hier veel restricties in verband met corona.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.