Bibliotheken in Zoeterwoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Ter Aar snel weer open

Alphen aan den Rijn

De openbare bibliotheken in Zoeterwoude-Dorp, Boskoop, Ter Aar en Hazerswoude-Rijndijk gaan binnenkort weer open.

Dat laat de regionale bibliotheekorganisatie Rijn & Venen op haar website weten.

Donderdag 28 mei gaan de bibliotheken in Zoeterwoude-Dorp en Boskoop weer open. Van de bibliotheken in Hazerswoude-Rijndijk en Ter Aar is nog geen heropeningsdatum bekend.

Heropening van de bibliotheken in Hoogmade, Roelofarendsveen, Leimuiden en Hazerswoude-Dorp zit er voorlopig niet in. Volgens Rijn & Venen is het op deze locaties onmogelijk om te voldoen aan de verplichte veiligheidsprotocollen.

Op 18 mei ging de hoofdvestiging van Rijn & Venen op het Aarplein in Alphen aan den Rijn weer open. De bibliotheek aldaar heeft aangepaste looproutes, er gelden strikte hygiëne- en afstandseisen en de openingstijden zijn aangepast. Medewerkers zitten achter plexiglas spatschermen en kinderen onder de twaalf mogelijk alleen onder begeleiding van een van hun ouders naar binnen. Kranten lezen, kopiëren, scannen of een kopje koffie drinken is voorlopig niet toegestaan.

Bij de vestigingen Boskoop, Nieuwkoop, Woubrugge en Zoeterwoude-Dorp is een afhaalloket. Boeken die vooraf zijn gereserveerd, zijn op afspraak af te halen.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.