Premium

Nieuwbouw Leo Kannerschool in Oegstgeest wordt sowieso duurder dan 15 miljoen

Bewoners van de Endegeesterstraatweg protesteren met de tekst ’behoud het open veld’ tegen de nieuwste Endegeestplannen omdat het daardoor mogelijk wordt om het voorterrein van het kasteel deels te bebouwen.
© Eigen foto
Oegstgeest

Het gaat sowieso niet lukken om een nieuwe Leo Kannerschool neer te zetten op de plek van de oude Julianaschool voor de 15 miljoen euro die de gemeente Oegstgeest daarvoor heeft begroot. Dat schrijft Rien Timmer, de voorzitter van het College van Bestuur van de Leo Kanner Onderwijsgroep in een brief aan de gemeenteraad.

Timmer is bepaald niet ongelukkig met de nu gekozen plek voor de middelbare school die nu nog is gehuisvest in een afgeschreven pand aan de Hazenboslaan. Die optie was eind 2016 ook al even in beeld en de school was ook toen enthousiast. De plannen gingen op dat moment echter niet door doordat ontwikkelaar Johan Oudendal bij een openbare inschrijving ruim twee ton meer bood dan het bedrag dat de gemeente bereid was op tafel te leggen voor de oude lagere school van Jan Wolkers.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.