De ’10 van Noordwijk’ gaat op de solotoer

De ’10 van Noordwijk’ gaat dit jaar op de boulevard niet door. Individueel kunnen deelnemers alsnog van start gaan.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Noordwijk

Hoewel de ’10 van Noordwijk’, net als alle evenementen tot 1 september, vanwege de corona niet in de gebruikelijke vorm door kan gaan, heeft de organisatie een alternatief bedacht voor de hardloopwedstrijd van zondag 12 juli.

Hardlopers en wandelaars kunnen zich alsnog inschrijven voor een vijf of tien kilometer. Die kunnen zij dan tussen nu en 11 juli alsnog individueel afleggen, onder de noemer ’Solo Orange Run. De organisatie houdt dagelijks een stand bij van de tijden die tot dat moment zijn gelopen.

Inschrijving voor de soloprestatie kan op www.10vannoordwijk.nl en kost vijf euro per deelnemer. Het geld komt geheel ten goede aan de Edwin van der Sar Foundation, die daarmee projecten op touw zet voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

„In beweging blijven is het motto van de foundation en dat is in deze tijd extra belangrijk”, aldus Annemarie van der Sar. „Nu kun je in beweging komen en daarmee ook onze foundation steunen. We hebben de ’10 van Noordwijk – Solo Orange Run’ in het leven geroepen en hopen dat veel hardlopers en wandelaars meedoen.”

Tijdstip en route kunnen de deelnemers zelf bepalen. Van der Sar vraagt daarbij wel om de coronaregels in acht te nemen. „Loop alleen of op gepaste afstand en het liefst in het oranje natuurlijk, de kleur die onze foundation met trots draagt.”

Na inschrijving krijgen de deelnemers een startnummer. Dat dient automatisch als lot. Alle winnaars worden op 12 juli via een livestream door de ’10 van Noordwijk’ bekendgemaakt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.