Kaag: niet bezig met topbaan bij WTO

Den Haag

Minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) is "niet bezig" met een vervolg van haar loopbaan bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Zij wordt al langer genoemd als mogelijke kandidaat om daar de hoogste baas te worden.

"Hartstikke eervol, als je handelsminister bent", vindt Kaag. "Maar ik ben er niet mee bezig." Zij is naar eigen zeggen als minister hard aan het werk om het Nederlandse bedrijfsleven, dat hard geraakt is door de coronacrisis, "weer de markt op te krijgen".

Kaag, die voor haar ministerschap voor de Verenigde Naties in Libanon werkte, zegt terug te zijn gekomen naar Nederland om hier de politiek in te gaan. "En ik ga voorlopig nog even niet verhuizen."

Favoriet

Premier Mark Rutte denkt ook niet dat Kaag het kabinet gaat verlaten. "Volgens mij blijft ze." Het is ook belangrijk om "wat continuïteit" in het kabinet te houden. Hij zei verder dat het kabinet ook niet lobbyt om Kaag bij de WTO te krijgen. "Het is ook niet een organisatie die er heel florissant bijstaat sinds alle grootmachten zich er zo'n beetje uit terugtrekken."

De binnen haar partij graag geziene minister is een van de favorieten om lijsttrekker van D66 te zijn bij de parlementsverkiezingen volgend jaar. "Ik heb al eerder gezegd dat ik er serieus over nadenk mij te kandideren", zegt zij. "Ik ben daar nog steeds serieus mee bezig."

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.