Indrukwekkende fundraising voor overleden keepster Robin (12) uit Voorschoten

Robin bij Voorschoten’97.
© Eigen foto
1/2
Voorschoten

’Onze Robin is overleden. Als een bom, als een baksteen, een verbijstering, een slechte film, onmacht, ongeloof, dit is het nieuws. Robin slaapt en wordt niet meer wakker. Haar 12-jarige lichaampje kon niet meer’, schrijft de familie Caspers/Hamelink op een speciaal opgezette Facebookpagina over hun veel te vroeg overleden dochter, die voetbalde bij Voorschoten’97.

Robin overleed vorige week als gevolg van een infectie in haar hersenen. Afgelopen donderdag is ze begraven. Om de onvoorziene kosten te dekken, hebben familieleden het initiatief genomen tot een online fundraising. ’Laat ons in alle onzekerheid voor de familie een steun kunnen betekenen en help ons met een financiële bijdrage om zo één zorg van de familie te verlichten’, zo schrijven de initiatiefnemers.

Aan hun oproep werd massaal gehoor gegeven. Het streefbedrag van 7000 euro werd binnen een dag behaald. Sterker nog: inmiddels staat de teller al op ruim 14.000 euro dankzij bijna 500 donateurs vanuit het hele land. ’WAUW..... Stil van..... Zo prachtig, bijzonder en fijn om deze steun te voelen van jullie allemaal. Heel erg bedankt, geen woorden voor...’, is de reactie van de familie Caspers.

Robin voetbalde pas iets meer dan een jaar bij Voorschoten’97, waar ze in de loop van vorig seizoen aan kwam waaien. Na een paar maanden trainen werd ze onderdeel van MO13-2 en mocht ze het geelgroene shirt van Voorschoten dragen. Haar teamgenoten en begeleiding van het team omschrijven haar als fanatiek, leergierig, multifunctioneel inzetbaar en een positieve instelling. Ze ontpopte zich al snel tot keeper.

’Je stond niet bepaald op de doellijn. Op de zestienmeterlijn wist je bewonderenswaardig veel ballen te pakken. Hoe je dat weer keer op keer voor elkaar kreeg, weten we niet. Je deed het gewoon. Wat hebben we hiervan genoten’, laat MO13-2 weten op de clubwebsite.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.