Nieuw kunstgras op Zoeterwouds sportpark

Sportpark Haasbroek in Zoeterwoude.
© Archieffoto Hielco Kuipers
Zoeterwoude

De gemeenteraad van Zoeterwoude stemde donderdagavond unaniem in met het vervangen van het kunstgras van SJZ. Door allerlei (milieu)eisen wordt het krediet dat al was gereserveerd verhoogd van 302.500 naar 379.000 euro.

Het huidige kunstgrasveld op sportpark Haasbroek is in september 2009 in gebruik genomen. In de regel gaat zo’n veld tien jaar mee. Het veld voldoet al geruime tijd niet meer aan de veiligheidseisen die de KNVB er aan stelt. Ook de voetballers, van zowel SJZ als van de bezoekende partij, klagen over de hardheid, waardoor de kans op blessures toeneemt.

Dat het huidige hoofdveld wordt aangepakt betekent dat bij de algehele herindeling van sportpark Haasbroek (met de bouw van een sporthal en een onderkomen voor de Scouting) het hoofdveld van SJZ op dezelfde plek blijft.

Kurk

Er is nog wel nader onderzoek nodig naar de kwaliteit van de onderlaag. Het nieuwe kunstgrasveld zal worden voorzien van kurk in plaats van de huidige granulaatkorrels die zijn gemaakt van milieuonvriendelijk autobandenrubber.

Alle partijen stemden in met de aanpak en merkten op het niet verantwoord te vinden nog langer op het veld te voetballen. Wethouder Ruud Bouter was uiteraard tevreden met de steun.

SJZ-voorzitter Tom van der Meer is blij met het besluit van de raad: „Het veld is echt aan vervanging toe. Ook de scheidsrechters klagen over de slechte kwaliteit. Wij gaan ervan uit dat tijdens de winterstop van 14 december tot 24 januari, de werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.