Leerlingen middelbare school Leiden winnen innovatieprijs met idee voor Kaagbrug [video]

Het winnende Da Vinci Kagerstraat-team: Ingeborg, Luuk en Danyl.

Paul van der Kooij
Leiden

Met het idee om van de Kaagbrug bij Kaageiland een tunnel te maken, hebben drie leerlingen van het Da Vinci College Kagerstraat een innovatieprijs gewonnen.

De Top Award-wedstrijd was uitgeschreven door de Stichting Technasium, die scholen helpt bij het bieden van technasiumvak onderzoeken en ontwerpen. De opdracht was: renoveer een bestaande brug en denk daarbij aan het klimaat en de mogelijkheden van hergebruik.

Bij de toegewezen (Kaag)brug wisten leerlingen via een film - door corona was de wedstrijd online - duidelijk te maken dat hun tunnel ideaal is. De delen zijn herbruikbaar, de tunnel biedt ruimte voor groen en zonnepanelen en kan door hoge randen niet onder water lopen.

,,Waar wij als docenten zo trots op zijn is dat leerlingen zich razendsnel kunnen aanpassen aan nieuwe omstandigheden, zoals nu in coronatijden’’, reageert Jo Jacobs, docent onderzoeken en ontwerpen. ,,Ook online weten ze nog samen te werken en daarbij een ijzersterk product neer te zetten.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met dit filmpje van de Kaagbrug nieuwe stijl overtuigden Ingeborg, Luuk en Danyl de jury.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.