Autodelers bij Sixt kunnen wagen achterlaten in andere stad

Amsterdam

Autodeelsystemen zijn er al langer, maar Sixt voegt daar de mogelijkheid aan toe om de wagen in een andere stad achter te laten.

In tegenstelling tot andere aanbieders van carsharing, zegt het bedrijf een service te bieden waarmee gebruikers vanuit drie steden in Nederland (Amsterdam/Schiphol, Rotterdam en Den Haag) én daarnaast ook bij alle Sixt-filialen in Nederland (Utrecht, Almere, Maastricht, Groningen en Eindhoven) auto’s kunnen ophalen en achterlaten.

Met de nieuwe dienst voegt Sixt carsharing en verhuur samen. De vloot bestaat uit een divers aanbod van volledig elektrische auto’s, maar ook kleinere stadsauto’s.

Met de dienst meent het bedrijf in te spelen op het feit dat steeds minder inwoners van de grote steden over een eigen auto beschikken. De deelauto is daarbij een alternatief voor het openbaar vervoer.

Parkeerdruk

„Met de toenemende verstedelijking, verkeersopstoppingen en hoge CO2-uitstoot zoeken Nederlandse steden steeds vaker naar manieren om de luchtkwaliteit en de levenskwaliteit te verbeteren. Toegang tot het gebruik van de auto wordt belangrijker dan het bezit van een auto. Met Sixt share en ons mobiliteitsplatform brengen wij een unieke, geïntegreerde mix van mobiliteitsoplossingen naar Nederland, die een slim alternatief bieden voor particuliere en zakelijke klanten om een auto te bezitten of te leasen”, promoot Karen van den Boom, directeur van Sixt Nederland. „Hiermee verminderen we ook de parkeerdruk en maken we beter gebruik van de schaarste aan stedelijke ruimte.”

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.