Ook Easyjet weer van start op Schiphol. Vanaf 1 juli naar 26 bestemmingen

De toestellen staan nu nog geparkeerd op Schiphol.
© anp
Schiphol

Ook Easyjet gaat binnenkort weer vliegen vanaf Schiphol. Waar Transavia op 4 juni de operatie start, houdt Easyjet 1 juli aan.

Easyjet heeft momenteel helemaal geen vluchten meer op Schiphol. Een groot aantal toestellen staat daar ook geparkeerd. De maatschappij gaat binnenkort wel weer beginnen, maar binnen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Een groot probleem is momenteel dat iedereen na aankomst in het VK eerst twee weken in quarantaine moet.

Maar met het vermoedelijk openen van de Europese binnengrenzen vanaf 15 juni, zal naar verwachting weer zakelijk en toeristisch verkeer op gang komen. Transavia doet al eerder omdat er nog steeds mensen zijn die naar hun eigen land terug willen of die een huisje in het buitenland hebben.

Easyjet is van plan om 50 en 75 procent van al haar ruim duizend routes in respectievelijk juli en augustus te vliegen. Om de vluchten vol te krijgen start de maatschappij met flinke kortingen. Vanaf Schiphol gaat het in juli om 26 bestemmingen en daar komen er in augustus nog negen bij.

Mondkapje

De vluchten vanaf Schiphol zullen plaatsvinden met inachtneming van nieuwe veiligheidsmaatregelen, waaronder strengere schoonmaak- en desinfectieprocedures en verplichte mondkapjes voor passagiers en crew. Ook wordt er op de korte afstandsvluchten geen eten en drinken geserveerd.

Directeur William Vet hoopt op veel klanten: „We kunnen niet wachten om weer vanaf Amsterdam te gaan vliegen nadat onze toestellen al sinds eind maart aan de grond staan. Met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen willen we mensen weer het vertrouwen geven dat ze veilig kunnen gaan reizen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven zodat de vraag geleidelijk terugkeert.”

Bezuinigen

Overigens wil dat niet zeggen dat de coronacrisis geruisloos aan de maatschappij voorbij gaat. Vorige week werd net aangekondigd dat er flink bezuinigd gaat worden. Daarbij verdwijnt mogelijk dertig procent van het personeel. Ook wordt de vloot ingekrompen. Wat die operatie uiteindelijk voor de basis op Schiphol tot gevolg heeft, is nog onduidelijk.

Meer nieuws uit Metropool

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.