Duitsland trekt negatief reisadvies EU per 15 juni in

Berlijn

De Duitse regering trekt de reiswaarschuwing voor 29 Europese landen per 15 juni in mits de ontwikkeling van de bestrijding van de coronacrisis gunstig blijft. De regering heeft dat woensdag besloten, meldde minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas.

Voorwaarde is wel dat er in de landen geen grootschalige lockdown is of inreisbeperkingen van kracht zijn. Op dit moment zijn die er nog wel in Noorwegen en Spanje, het populairste vakantieland voor de oosterburen. Verwacht wordt dat voor die twee landen het negatieve reisadvies enkele dagen later wordt ingetrokken.

Duitsers worden ook opgeroepen niet naar Groot-Brittannië te reizen omdat zij daar nog verplicht twee weken in quarantaine moeten na aankomst. Het negatief reisadvies voor dat land wordt wel ingetrokken.

Vrij reizen weer mogelijk

Vanaf 15 juni kunnen Duitsers door het intrekken van het negatieve advies weer vrij reizen naar 25 EU-landen, Groot-Brittannië, IJsland, Zwitserland en Liechtenstein. Tot die datum geldt nog dat Duitsers alleen als er dringende redenen zijn naar die landen kunnen gaan.

Voor de andere landen in de wereld wordt per staat in kaart gebracht wat de risico's zijn.

Maas voerde het wereldwijde negatieve reisadvies op 17 maart in vanwege de coronapandemie. Dat was voor Duitsland een ongekende stap.

Meer nieuws uit Buitenland

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.