Twee jongens aangehouden na in brand steken van bermen in Noordwijk: ’In deze droogte op zijn zachtst gezegd een beetje dom’, schrijft politie

© Flashlight Fotografie
1/6
NOORDWIJK

Twee jongens zijn woensdagavond aangehouden nadat zij in drie bermen op het parkeerterrein aan de Van de Mortelstraat in Noordwijk brand hadden gesticht.

De brandweer moest de brandjes doven. De twee daders konden, nadat ze gevlucht waren, snel worden aangehouden.

Brand aansteken in de natuur kan momenteel erg gevaarlijk zijn vanwege de droogte. Politie Noordwijk schreef naar aanleiding van het incident hierover op Facebook: ’In deze droogte is een beetje experimenteren met vuur op zijn zachtst gezegd ’’een beetje dom’’. Dat bleken beide heren, helaas achteraf, toch wel te hebben ingezien.’

Het werd de jongens daarom voor deze keer vergeven. Maar wel op één voorwaarde: ’Met hen is afgesproken dat ze de uitgerukte brandweer op gebak gaan trakteren.’ De Bossche Bollen zijn inmiddels onderweg naar het betrokken brandweerpersoneel, sluit de politie het bericht af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.