Vrees voor hoogbouw in Leidse wijk Lage Mors

Aan de randen van de Lage Mors staat al de nodige hoogbouw.© Archieffoto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Bewoners in de wijk Lage Mors in Leiden worden opgeroepen zich nu al te keren tegen bouwproject Vondelkwartier. En dan vooral tegen de mogelijke bouw van flats tot wel 70 meter hoog. ’Geef je mening’, zo besluit een brief die in de buurt is verspreid en die is ondertekend met ’bezorgde bewoners Lage Mors’.

Het Vondelkwartier is een onlangs door de gemeente bedachte naam voor het gebied aan weerszijden van de Vondellaan. Daar verdwijnt over enkele jaren de schaatshal en ook de autodealers ernaast en ertegenover willen een deel van hun huidige kavels afstaan. Daar heeft de gemeente wel oren naar, omdat dan een aaneengesloten gebied ontstaat waar veel woningen kunnen verrijzen, met hoogbouw langs het spoor en de Plesmanlaan.

Hoewel dat voorlopige ontwerp nog maar net de tekentafel heeft verlaten en de uitvoering waarschijnlijk nog járen op zich laat wachten, zijn enkele bewoners uit de Lage Mors daar toch behoorlijk van geschrokken. ’Door deze nieuwbouwplannen zal er op termijn bijna een verdubbeling van het bewonersaantal in de wijk plaatsvinden’, vrezen de briefschrijvers.

Daarom roepen ze buurtbewoners op om vooral hun stem te laten horen tijdens de zogeheten doe-mee-enquête die momenteel door de gemeente is ingesteld. De digitale peiling loopt tot en met komend weekeinde en de uitslagen ervan worden in de loop van de zomer gepresenteerd.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.