Nota voor vuilcontainer loopt voor Zaandammer op tot drievoudige

© Schermafdruk NNRD

Voor het afvoeren van bouwafval van zijn vakantiewoning in het Drentse Norg kijkt Marco van der Linden uit Zaandam op de website van containerverhuurder NNRD in Drachten.

Hij ziet een ogenschijnlijk bruikbare container van tien kuub voor zo’n 500 euro, maar met een hoge achterkant. Liever heeft hij er eentje met een lage achterkant en twee deuren. Die staat niet op de site maar is wel leverbaar. Die container komt en later de rekening. Schrikken: niet 500 maar 1545 euro! De uitleg is tweeledig. Zijn container met lage achterkant wordt met een zwaardere vrachtwagen getransporteerd, wat duurder is. Daarnaast wordt in kilo’s afgerekend en niet in kubieke meters. En de container was zo zwaar volgeladen (7,96 ton in plaats van de maximale 3,5 ton), dat NNRD honderden euro’s meer in rekening gebracht heeft gekregen door het verwerkingsbedrijf.

NNRD is het met ons eens dat de communicatie over de tarieven niet lekker is gelopen, waardoor geen goede prijsvergelijking mogelijk was. De nota was om die reden wel al verlaagd tot 1200 euro maar door onze tussenkomst rolt er een nog mooier eindvoorstel uit de bus: 830,73 euro. Dat is netjes en Marco van der Linden gaat er dan ook mee akkoord.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Meer nieuws uit Ombudsman

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.