Nieuwe ambtstermijn burgemeester Carla Breuer in Teylingen: ’Deze gemeente is mijn thuis’

Frans Nederstigt en plaatsvervangend raadsvoorzitter Dion Piket feliciteren burgemeester Carla Breur met haar nieuwe ambtstermijn.© Foto gemeente Teylingen

Hielke Biemond
Teylingen

Burgemeester Carla Breuer gaat in de gemeente Teylingen op voor een tweede ambtstermijn. De gemeenteraad heeft ingestemd met haar herbenoeming, die op 29 september ingaat en wederom voor een periode van zes jaar is.

Breuer geeft in een eerste reactie aan blij te zijn met het in haar gestelde vertrouwen. ,,Teylingen is mijn thuis, met ons gezin voelen wij ons hier echt op onze plek’’, verklaart ze. ,,Ik blijf mij graag inzetten voor de inwoners, ondernemers en verenigingen in deze fijne gemeente.’’

Teylingen is voor de CDA’er haar tweede gemeente als burgemeester, na Werkendam. Een vertrouwenscommissie bestaande uit de acht Teylingse fractievoorzitters, onder leiding van Frans Nederstigt en plaatsvervanger raadsvoorzitter Dion Piket, boog zich in de afgelopen maanden over de vraag of Breuer de beste kandidaat blijft voor het burgemeesterschap.

Profielschets

Dat gebeurde aan de hand van een profielschets die eerder dit jaar door de gemeenteraad was gemaakt, en door gesprekken te voeren met Breuer zelf en andere direct betrokkenen. Nederstigt en Piket legden hun bevindingen voor aan de gemeenteraad, die daarover woensdagavond een besloten vergadering hield. Ook wethouders mochten daar niet bij aanwezig zijn. De stemverhouding blijft geheim, de uitkomst niet: een meerderheid wil door met de huidige burgemeester.

Die aanbeveling wordt door de gemeente verstuurd naar Jaap Smit, de commissaris van de Koning, die Breuer op zijn beurt zal aanbevelen bij de Kroon voor een tweede termijn.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.