’Nacht van het asfalt’ trekt dwars door de stad

Vers asfalt krijgt een nabrander.
© Archieffoto
Leiden

Op negen plekken in Leiden wordt in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 juni het asfalt gerepareerd. Scheuren worden dichtgesmeerd, gaten opgevuld en vervaagde lijnen gewit.

Een rondtrekkende karavaan van werklui, zware apparatuur en tonnen vers asfalt, begint maandag om 19.00 uur aan de toer. De manschappen hopen de volgende ochtend om 6.00 uur klaar te zijn. Hun route voert langs Mary Zeldenrustweg, Houtlaan, Hoge Rijndijk, Aaltje Noorderwierlaan, Haagse Schouwweg, Zoeterwoudseweg, Zijlsingel, Steenstraat en Noordeinde. Dat zijn plekken waar buurtbewoners of de inspectieploeg van de gemeente gewezen hebben op een verouderde of afgesleten wegbedekking.

Verkeersregelaars trekken met de reparatieploeg en de belijners mee om het nachtverkeer in goede banen te leiden. Bij slecht weer loopt het werk van de firma Van der Steen uit Utrecht waarschijnlijk uit, zo waarschuwt de gemeente alvast in een brief aan wijkbewoners. ’Samen met de aannemer doen we er alles aan om de geluidsoverlast tot een minimum te beperken. En het werkterrein is geen speelterrein en kan een gevaarlijke plek zijn voor kinderen. Wilt u hier rekening mee houden en (uw) kinderen hierop wijzen?’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.