Een bloemenweide, nestkasten en insectenhotels: groenfonds in Kaag en Braassem helpt een handje

De bloemenweide bij de kwekerij van Dick en Cobi van der Meer in Oud Ade.© Foto stichting Groen Licht

Paul van der Kooij
Kaag en Braassem

Het zit in de bloemenweide bij de kwekerij van Dick en Cobi van der Meer in Oud Ade, maar ook in een dikke honderd nestkasten en een flink aantal grote en wat kleinere insectenhotels die de afgelopen jaren in de gemeente Kaag en Braasssem verschenen: de helpende hand van de lokale milieuclub Groen Licht.

Of, om preciezer te zijn: het zit in het groenfonds dat de stichting in 2014 heeft opgericht om kleinschalige, groene initiatieven van inwoners te ondersteunen. Ook dit jaar kunnen inwoners daar een beroep op doen. Ze moeten dan wel voor september via info@stichtinggroenlicht.nl een goed plan indienen om vogels, zoogdieren, vlinders, bijen en andere insecten te helpen.

Het fonds keert geen geldbedragen uit, maar verstrekt wel het benodigde materiaal als een plan haalbaar wordt geacht en er het beoogde doel mee kan worden bereikt. Het mooie bij het project in Oud Ade is dat ook de mens van dichtbij kan meegenieten. Zo kan er worden gewandeld rond het halve hectare grote terrein dat Dick en Cobi van der Meer vorig jaar hebben ingezaaid met een mengsel van weidebloemen als korenbloem, margriet, gewoon barbarakruid, klaprozen, klaver en vele andere soorten.

’Als je bij de tennisvelden het laantje ingaat, zie je het vanzelf’, meldt Cobi op de facebookpagina Kaag en Braassem op z’n mooist. ’Best een beetje trots op onze bloemenweide’, heet het verder. En: ’Aangelegd in samenwerking met Groen Licht’.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.