Roland Marx nieuwe directeur Katwijkse woningcorporatie Dunavie

Roland Marx, de nieuwe directeur van de Katwijkse woningcorporatie Dunavie.

Hielke Biemond
Katwijk

Roland Marx wordt per 1 juli de nieuwe directeur van de Katwijkse woningcorporatie Dunavie. Hij volgt Pierre Sponselee op, wiens interim-periode ten einde ten einde komt.

De Raad van Commissarissen, het managementteam en de ondernemingsraad van Dunavie en Stichting Huurdersbelangen De Duinstreek waren het er unaniem over eens dat Marx van alle kandidaten ’het beste past bij wat de organisatie op dit moment nodig heeft’.

Hij staat nu nog aan het roer bij woningcorporatie Lelystromen, die 9500 woningen verspreid over zes Brabantse gemeenten. Daar vertrekt Marx na zeven jaar omdat hij naar eigen zeggen ’toe is aan een nieuwe uitdaging’.

De interim-periode van Sponselee in Katwijk nadert de maximale afgesproken duur van anderhalf jaar. De toegankelijke directeur maakte zich in die relatief korte tijd geliefd binnen de woningcorporatie en daarbuiten. Hij slaagde erin de volledig verstoorde verhoudingen met de gemeente Katwijk en de huurdersorganisatie enorm te verbeteren.

’Dunavie heeft bijzonder veel waardering voor de wijze waarop Pierre een nieuwe koers heeft ingezet’, meldt de woningcorporatie dan ook in het persbericht. ,,Ik heb met erg veel plezier bij Dunavie gewerkt’’, zegt Sponselee. ,,En nog steeds, want ik ben nog niet weg. Katwijk is een prettige omgeving, en niet alleen vanwege de prachtige Boulevard en het strand. De contacten met de gemeente en de huurdersorganisatie hebben het voor mij tot een mooie periode gemaakt.’’

Hij voerde donderdag een kennismakingsgesprek met zijn opvolger. ,,Dat was erg gezellig, maar veel te kort om iets over hem te kunnen zeggen.’’

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.