Premium

Projectontwikkelaar Kadans zet bouw van biotechgebouw ’Plus Ultra’ door

Het atrium van Plus Ultra Leiden. Hier wil Kadans Science Partner gelegenheid geven voor het houden van presentaties en workshops. Zo moet het een bruisend centrum in het Bio Science Park worden.
© Artists impression Kadans Science Partner
Leiden

Nog ’deze maand’, denkt projectontwikkelaar Johan van Gerven van Kadans Science Partner, kan de aannemer de eerste paal slaan voor het bedrijfsverzamelgebouw ’Plus Ultra Leiden’. Afgelopen woensdag tekende hij de erfpachtovereenkomst met de Universiteit Leiden voor de nieuwbouw, die verrijst in het entreegebied van het Leidse Bio Science Park. De contractondertekening met de aannemer volgt binnen twee weken.

Plus Ultra Leiden is een glaspaleis met een bruto vloeroppervlak van 19.000 vierkante meter dat een plek krijgt op de hoek van de Plesmanlaan en de Ehrenfestweg in Leiden. Het bedrijfsverzamelgebouw is bedoeld om huisvesting te bieden aan groeiende farmabedrijven, die behoefte hebben aan kantoorruimte, laboratoria, cleanrooms of zelfs fabrieksruimte. ,,De inrichting is flexibel genoeg om medicijnproductie mogelijk te maken’’, zegt Van Gerwen. In het najaar van 2021 moet het gebouw gereed zijn.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.