Schaatsster Jutta Leerdam kapt onderhandelingen met Jumbo-Visma af. Wereldkampioene gaat samen met haar vriend Koen Verweij een ploeg vormen

SALT LAKE CITY - Jutta Leerdam en Koen Verweij met gouden medaille op het WK afstanden schaatsen.
© ANP
Amsterdam

Jutta Leerdam, de wereldkampioene schaatsen op de 1000 meter van dit jaar, heeft de onderhandelingen met Jumbo-Visma afgekapt. De Westlandse gaat deel uitmaken van een klein team dat rondom haar en haar vriend Koen Verweij wordt gevormd.

De Rus Kosta Poltavets zal fungeren als coach van het duo, dat financieel wordt ondersteund door een groep ondernemers. Dat gezelschap zoekt de komende tijd naar meer sponsorinkomsten. Naar verwachting zullen er nog meer schaatsers worden toegevoegd.

Verweij en Leerdam zeggen bewust te kiezen voor dit nieuwe avontuur, waarover op korte termijn meer mededelingen worden gedaan. De twee reden afgelopen seizoen voor Team Reggeborgh van coach Gerard van Velde. Hoewel de formatie Leerdam een nieuwe aanbieding deed, kwamen beide partijen toch niet tot een verlengd verblijf bij het team. Voor Verweij was niet langer plaats bij Reggeborgh.

Vorige week onthulde Jac Orie, hoofdcoach van Jumbo-Visma, nog dat hij ervan uitging dat Leerdam binnen afzienbare tijd zou tekenen bij de geel-zwarte brigade, waarvoor onder anderen Sven Kramer en Thomas Krol uitkomen. Dat blijkt nu ook te zijn afgeketst.

Meer nieuws uit Sport

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.