Eindexamenleerlingen Stedelijk Gymnasium Leiden kunnen alsnog ’mijlpaal in hun leven’ mooi afsluiten

Eindexamenleerlingen van het Stedelijk Gymnasium Leiden nemen op 15 en 16 juli hun diploma in ontvangst.
© Foto ANP
Leiden

Normaal duurt de diploma-uitreiking van het Leidse Stedelijke Gymnasium een avondje, dit jaar zijn er vanwege de coronacrisis twee volle dagen nodig. De examenleerlingen krijgen hun diploma’s op 15 en 16 juli in de Pieterskerk.

Inclusief personeel mogen er vanaf 1 juli honderd mensen aanwezig zijn in de Pieterskerk. Voor het uitreiken van de diploma’s heeft het Stedelijk de Pieterskerk twee dagen van negen uur ’s ochtends tot negen uur ’s avonds in gebruik.

Het is ’een enorme logistieke klus’, zegt Boy Heijnekamp van de Pieterskerk. Maar op deze manier kunnen de leerlingen alsnog een ’mijlpaal in hun leven mooi afsluiten’.

De organisatie heeft maatregelen getroffen in verband met het coronavirus. Zo mogen leerlingen maar twee genodigden meenemen naar de uitreiking en moeten de bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar houden.

Ook moeten alle bezoekers vooraf een gezondheidsverklaring invullen. Steeds als een groep zijn diploma’s heeft gekregen, wordt de kerk schoongemaakt voor de volgende uitreiking.

De organisatie en de docenten van de examenleerlingen komen dinsdag 14 juli in de Pieterskerk bijeen om de feestelijkheden voor te bereiden.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.