Sticker op surfboard voorkomt grote reddingsoperatie

De Katwijkse reddingboot, die dankzij de sticker verder niet in actie hoefde te komen.

De Katwijkse reddingboot, die dankzij de sticker verder niet in actie hoefde te komen.© foto Arie van Dijk

Sjaak Smakman
Katwijk

Dat de Be Traceable sticker op een surfboard van belang is, bleek zondag in Katwijk. Daar kon dankzij de sticker een grote zoekactie uitblijven

Twee wandelaars hadden gezien dat een kitesurfer in de problemen was geraakt en dat zijn kitezeil niet meer de lucht inging. Zij zagen vervolgens dat een buddy van de kiter zijn plank op het strand neerlegde en de zee in ging. Daarna waren de wandelaars beide kitesurfers uit het zicht verloren en sloegen alarm bij de Kustwacht.

Ook de Katwijkse Reddingsbrigade en de politie werden gealarmeerd. Naast de reddingboot sloten ook de boot en waterscooter van de reddingsbrigade aan. De jeep van de reddingsbrigade en het kust hulpverleningsvoertuig (KHV) reden over strand richting de melders voor meer informatie.

Onderweg kwam de KHV een surfer tegen op strand die aangaf in de problemen te zijn geweest en was geholpen door zijn buddy. Op zijn board zat een Be Traceable sticker met zijn naam en telefoonnummer. Hierdoor konden de redders snel verifiëren dat de actie om deze surfer ging. Toen bleek dat al zijn spullen en zijn buddy op de kant waren, kon de actie worden beëindigd.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.