SOS maakt quiz over oud Sassenheim

Het Oude Koningshuys ontbreekt uiteraard niet in de quiz.© tekening SOS

Sjaak Smakman
Sassenheim

Wat is de oudste weg van Sassenheim? Van welke familie was Park Rusthoff een deel van de achtertuin? Waar werd de vuurstenen sikkel van Sassenheim gevonden?

Het zijn drie vragen uit de quiz die de Stichting Oud Sassenheim (SOS) heeft gemaakt om het contact te onderhouden met de donateurs in de coronatijd. Bijeenkomsten zijn niet mogelijk, de maandelijkse inloopochtend is voorlopig geschrapt en ook de Open Monumentendag op 12 september gaat niet door.

Een quiz over oud Sassenheim leek het bestuur een mooie contactmethode en een manier om te kijken hoeveel Sassenheimers weten over het verleden. Alle donateurs met een e-mailadres krijgen de quiz gemaild maar hij is ook te vinden op de website www.stichtingoudsassenheim.nl. De quiz is in de vorm van multiple choice, waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit drie antwoorden. Meedoen aan de quiz mag overigens iedereen. De antwoorden kunnen gemaild worden naar: quiz@stichtingoudsassenheim.nl. Ze kunnen kunnen ook op een briefje worden ingeleverd in de buitenbus bij De Coy, het onderkomen van de SOS aan de Kagerdreef 72.

De antwoorden kunnen worden ingezonden tot 15 juli. Onder de winnaars worden tien prijzen verloot. De juiste antwoorden worden na 15 juli teruggemaild en staan nadien ook op de website.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.