Zorgen om toekomst conferenties in Noordwijk

Voor de horeca is geldt het ’nieuwe normaal’.© Archieffoto

Peter van der Hulst
Noordwijk

De Noordwijkse afdeling van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt zich zorgen over de conferenties in de kustgemeenten. Naast dagrecreanten en toeristen zijn die een belangrijke markt voor de badplaats.

Doordat de regering nog geen ’spoorboekje’ heeft vastgesteld voor hoe om te gaan met de coronamaatregelen vanaf september, acht de Noordwijkse KHN-voorman Stephan Stokkermans ’de kans groot dat de conferentiemarkt in Noordwijk wegblijft’. Hij noemt dat een ’grote strop’ voor de betrokken ondernemers, leveranciers en de gemeente.

Stokkermans noemt het in een brief aan leden en relaties van KHN extra zuur dat in het buitenland soepeler met conferenties wordt omgegaan. ,,En een gemiddelde zakelijke bijeenkomst/beurs van 3000 deelnemers heeft betere veiligheidsmaatregelen dan een bezoek aan de IKEA op zaterdagmiddag’’, aldus Stokkermans. Ook is de vrees dat de nieuwe Coronawet eerder leidt tot stappen achteruit dan vooruit.

KHN Noordwijk wil dat er een gelijk speelveld voor de horeca komt. „In het hier en nu zien we dat het uitdagingen met zich meebrengt om binnen de RIVM-richtlijnen en het horecaprotocol een gezonde exploitatie te voeren.” Volgens Stokkermans hebben ook gasten moeite om zich aan alle maatregelen te houden. „Veel van hen attenderen ons op wat er vooral in grote steden en in het buitenland kan”, wijst Stokkermans op het feit dat het er elders allemaal minder strak aan toegaat.

Dat de horecabedrijven blij zijn weer open te kunnen, is een feit, maar het is nog allerminst hosanna, blijkt uit de brief van Stokkermans. „Voor sommige is het tijdperk van ’het nieuwe normaal’ gestart. Vooralsnog is het voor de meeste horecaondernemers nog steeds het ’tijdelijke abnormaal’.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.