Buitenlandse hockeyers keren niet meer terug bij LOHC

Arslan Qadir vertrekt bij LOHC terwijl Salman Akbar blijft.© Archieffoto

Tom Mentink
Oegstgeest

Hockeyclub LOHC zal het volgend seizoen moeten doen zonder de Pakistaan Arslan Qadir en de Australiër Harry Gill.

Het tweetal hockeyde pas sinds dit seizoen in Oegstgeest, maar keerde door de coronacrisis in maart al terug naar hun eigen land.

Vooral het vertrek van Qadir is een tegenvaller voor de formatie van coach Peter Kalsterman. De 98-voudig international van Pakistan speelde in 2018 namelijk nog op het wereldkampioenschap in India.

Bij het afscheid van de twee buitenlanders blijft het niet: strafcornerschutter Pieter-Dirck Swart stopt, terwijl Yard van Poorten door verhuizing de overstap maakt naar het Bredase Zwart-Wit.

Overigens blijft de Pakistaanse doelman Salman Akbar wel bij LOHC. De routinier (38), die al heel wat jaren in Nederland woont, keepte in het verleden onder meer bij hoofdklasser Laren. De verwachting is dat de selectie pas in augustus definitief wordt bekendgemaakt.

Internationals

Bij de vrouwen van LOHC krijgt de nieuwe coach Robbert van de Peppel vanaf deze zomer assistentie van Marc de Moor. De Moor stond afgelopen seizoen aan het roer bij de mannen van Xenios uit Amsterdam.

,,We zijn momenteel bezig met open trainingen’’, vertelt Van de Peppel, die verwacht dat Alison Lee en keepster Lauren Logush niet terugkeren. De Canadese internationals speelden twee jaar voor de Oegstgeestse overgangsklasser. ,,De kans is klein dat ze terugkomen.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.