Premium

’Geitenwollensokkenburger’ van Noordwijkse groenten steeds meer in trek: ’Crisis heeft mensen aan het denken gezet’

Marjolijn Balk oogst met haar dochter de ingredënten voor haar steeds populairdere groenteburgers.
© Foto Taco van der Eb
Noordwijk/Voorhout

Op een veld aan de Leidsevaart in Noordwijk liggen de pompoenen, bieten en uien te wachten om geoogst te worden. Ze vormen de hoofdbestanddelen van een burger gemaakt van groente. Verkocht bedenkster Marjolijn Balk uit Voorhout begin dit jaar zo’n achthonderd handgemaakte ’geitenwollensokkenburgers’ per maand, de coronacrisis deed de productie oplopen naar 2200.

„De coronacrisis heeft veel mensen aan het denken gezet over gezondheid en gezond eten. Mijn groenteburger is vers, zit vol volwaardige voedingsstoffen, bevat weinig gluten, is een alternatief voor vlees en bovendien duurzaam en lokaal geproduceerd”, aldus de 41-jarige Voorhoutse.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.