Rugbyers DIOK zaaien verwarring met zoektocht naar hoofdcoach, zelfs de bondscoach verslikt zich in zijn koffie

DIOK-speler Oliva Sialau toont zijn radeloosheid.© Foto DIOK

Hein ten Berge
Leiden

Een mysterieus filmpje van de rugbyers van DIOK op sociale media bracht afgelopen week veel teweeg in de rugbywereld. De Leidse landskampioen was met spoed op zoek naar een nieuwe hoofdcoach, was de strekking van de beelden.

In rugbyland werd verbaasd gereageerd. Coach Andy Egonu had afgelopen jaar toch juist bijgetekend en uit de doeken gedaan dat hij met DIOK op jacht zou gaan naar prolongatie van de landstitel. Zelfs bondscoach Zane Gardiner verslikte zich in zijn koffie toen hij het bericht tot zich kreeg. Dat DIOK - de hofleverancier van de nationale ploeg - opeens zonder coach was komen te zitten, viel hem rauw op zijn dak.

Ook de telefoon van Andy Egonu liep vol met verontrustende berichten. De Engelsman probeerde zich in allerlei bochten wringen. Een paar dagen later bleek dat ook Egonu in het complot zat. Hetzelfde filmpje was nu iets langer. DIOK was inderdaad op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Maar niet voor de mannen maar voor de vrouwen.

,,Tien minuten nadat we het filmpje hadden geplaatst, explodeerde de boel al’’, zegt DIOK-woordvoerder Welmoet Lugt. ,,De bedoeling was om een week later naar buiten te brengen dat het om onze vrouwen ging, maar we zijn toch maar eerder in de lucht gekomen. Er zijn inderdaad een aantal geïnteresseerden op afgekomen. Dus deze stunt heeft gewerkt. We hebben voor aandacht gezorgd voor onze vrouwen en dat is mooi. We kunnen naast een coach trouwens ook nog wel aantal speelsters gebruiken.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.