Afgelast bierfestijn gaat digitaal: ’Heel fijn, maar wel een doekje voor het bloeden’

De voorjaarsbierwandeling zoals hij gewoonlijk plaatsvindt.© Eigen foto

Thijs-Jan van Aalst
Leiden

De tijdelijke sluiting van de horeca had grote gevolgen voor de zomerse evenementenagenda. Ook bierwandeling.nl moest zijn bierproeverijen in Leiden schrappen. De organisator komt 26 juni met een digitale proeverij, de BinnenBierwandeling.

Al tien jaar organiseert het concern wandeltochten waarbij deelnemers langs cafés in Leiden trekken en speciaalbieren voorgeschoteld krijgen. Toen de horeca vanwege de coronacrisis volledig moest sluiten, vielen meerdere evenementen ook in het water.

Dat de gevolgen groot waren, kan organisator Frank van Leeuwen bevestigen. „Gewoonlijk zouden wij in deze maanden twee gelegenheden organiseren, de Lentebierwandeling en de Zomerbiervaart, maar die gaan nu niet door. Je zit daar qua deelnemers al snel tegen de duizend aan, dus je loopt wel behoorlijk wat inkomsten mis.”

Van Leeuwen en zijn collega Bas Koster kwamen daarom al snel op het idee om een digitale proeverij te houden. Van Leeuwen: „We sturen nu bierpakketten naar deelnemers, met daarbij een link naar onze live videostream. Tijdens de stream zullen ik en Bas vanuit een studio de avond aan elkaar praten, en schakelen we steeds door naar één van de vier deelnemende brouwerijen uit de regio.”

Van Leeuwen denkt niet dat hij met het ambitieuze plan de afgelaste evenementen compleet kan opvangen. „We hopen nu op driehonderd deelnemers. Dat is natuurlijk een aardige groep, maar het kan niet op tegen de duizend mensen die we gewoonlijk mogen verwelkomen. In die zin is het vooral een doekje voor het bloeden. Desondanks is het al ontzettend fijn dat we mensen zoiets leuks kunnen aanbieden.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.