Corona bij twee leerlingen basisschool De Viersprong in Leiden: eerste besmettingen nadat scholen weer opengingen

Marieta Kroft
Leiden

Twee kinderen van groep 4b van basisschool De Viersprong in Leiden-Noord zijn besmet met het coronavirus. Ze vertonen milde klachten. Het zijn de eerste besmettingen op een Leidse basisschool sinds de scholen op 11 mei weer opengingen.

De hele klas van de twee kinderen blijft in elk geval donderdag thuis en krijgen thuisonderwijs.

Ouders krijgen woensdag eind van de middag een brief met daarin een uitnodiging voor een online informatiebijeenkomst donderdagochtend. Tijdens deze sessie is ook een jeugdarts van de GGD aanwezig. die vragen kan beantwoorden. Ouders die niet kunnen deelnemen aan de online bijeenkomst, worden persoonlijk op de hoogte gesteld.

Onderzoek door de GGD moet nog uitwijzen hoe de kinderen aan de besmetting zijn gekomen en met wie zij allemaal in contact zijn geweest. Mogelijk moeten meer kinderen en ook leerkrachten in thuisquarantaine blijven, omdat ze besmet zouden kunnen zijn. ,,Op dit moment weten we nog niet goed welke maatregelen we allemaal nemen’’, zegt een woordvoerster van de PROOLeiden-Leiderdorp, waaronder De Viersprong valt woensdagmiddag. ,,We wachten op het advies van de GGD.’’

De scholen zijn sinds 8 juni weer volledig open. Onderzoek en monitoring door het RIVM lieten namelijk zien dat kinderen geen grote rol spelen bij de verspreiding van het virus. Ze kunnen wel besmet raken, maar hebben weinig verschijnselen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.