Noordwijk wil Bloemencorso Bollenstreek met extra bijdrage steunen

Het bloemencorso van 2019.© Archieffoto Taco van der Eb

Peter van der Hulst
Noordwijk

De gemeente Noordwijk wil de Stichting Bloemencorso Bollenstreek steunen met een extra bijdrage van 71.184 euro.

Het geld is nodig om de stichting, die jaarlijks in april de in binnen- en buitenland vermaarde bloemenoptocht door de streek laat rijden, weer financieel gezond te maken. Het niet doorgaan van het corso dit jaar vanwege de coronacrisis betekende een extra klap voor het corsobestuur.

Maart vorig jaar trok de Stichting Bloemencorso Bollenstreek tijdens een bestuurlijke bijeenkomst aan de bel en werd een presentatie gegeven over alle veiligheidsmaatregelen en de daarmee gepaard gaande kosten in de afgelopen jaren. Uit die presentatie bleek dat een extra bijdrage van de gemeenten Lisse, Hillegom, Teylingen en Noordwijk nodig was.

Het corsobestuur zou daarop een nota maken met een overzicht van de gemaakte kosten per gemeente. Die nota, waarin ook de hoogte van de gewenste extra bijdrage stond, is door miscommunicatie niet bij Noordwijk terechtgekomen.

Hillegom, Lisse en Teylingen hebben hun bijdrage voor 2019 al betaald en Hillegom en Teylingen hebben de hogere vergoeding voor de jaren tot 2023 in de gemeentelijke begroting opgenomen. De gemeente Lisse neemt over dat laatste binnenkort een beluit.

De gemeenteraad van Noordwijk wordt komende dinsdag gevraagd in te stemmen met een extra bijdrage van 71.184 euro. Dat bedrag bestaat uit ongeveer twee gelijke delen, een deel voor 2019 en een voor de jaren tot en met 2023. Veel weerstand tegen het voorstel van burgemeester en wethouders wordt niet verwacht, want de extra subsidiebijdrage staat als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraad.

Voor het afgelaste corso van dit jaar heeft de organisatie al veel kosten gemaakt. De totale uitgaven bedragen 223.886,98 euro. Dankzij onder meer vergoedingen voor veiligheidsmaatregelen, praalwagens en bijdragen en subsidies en gemeenten, wordt het tekort ingeschat op 19.388,65 euro.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.