Enthousiasme over Duinpaviljoen Noortwijck

De kiosk.© Publiciteitsfoto

Het paviljoen.© Publiciteitsfoto

1 / 2
Peter van der Hulst
Noordwijk

De Noordwijkse ondernemer Ton Schild heeft het plan geopperd om op de Koningin Wilhelmina Boulevard een duinpaviljoen en een kiosk te vestigen. In de gebouwen, die een verbinding zullen vormen tussen strand en achterland, is plek voor culturele uitvoeringen, exposities en (sport-)evenementen. Om dat doel te bereiken is inmiddels de Stichting Duinpaviljoen Noortwyck opgericht.

Vanuit de politiek zijn de eerste reacties al erg enthousiast. „Een mooi initiatief”, aldus VVD’er Bas Knapp, die mede namens het CDA, Doen en Bruisend Noordwijk het college in een motie opriep zo snel mogelijk met de initiatiefnemers in overleg te gaan en de haalbaarheid van het plan te verkennen. Wethouder Roberto ter Hark had de oproep niet nodig. Voor maandag heeft hij al een afspraak staan.

Het paviljoen moet iets ten noorden van de vuurtoren een plek aan de boulevard krijgen. De kiosk, met promenadedek en plek voor wisselende exposities, staat gepland bij de strandopgang ter hoogte van het Palaceplein. Het idee is om beide gebouwen uit te voeren in de ’Noordwijkse stijl’.

Met de twee sierlijk ogende panden wil het bestuur verenigingen, stichtingen en individuele kunstenaars een podium bieden. Het moeten plekken worden waar bezoekers van de badplaats ’kennis kunnen maken met het rijke Noordwijkse verleden en heden’ en kan als extra uithangbord voor de toeristische sector en de horeca.

In hoeverre alle plannen haalbaar zijn, hoopt Ter Hark de komende tijd van het stichtingsbestuur te vernemen. „Hoe groot wordt het? Hoe wordt naar de financiën gekeken?”, somde Ter Hark zo maar enkele vragen op. „Zodra we wat te melden hebben over de randvoorwaarden en die financiën komen we bij u terug”, beloofde hij de gemeenteraad.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.