Laatste werkzaamheden rond raadhuis De Paauw in Wassenaar

De wethouders Kees Wassenaar (verantwoordelijk voor de restauratie) en Caroline Klaver (wegen en verkeer) bij raadhuis De Paauw.© Foto gemeente Wassenaar

Marieta Kroft
Wassenaar

De restauratie van de buitenzijde van raadhuis De Paauw in Wassenaar is bijna klaar. De oplevering is naar verwachting na het zomerreces. Vanaf 1 juli worden er wel weer huwelijken gesloten.

Schilders zetten momenteel het gebouw ’strak in de lak’ met lijnzaadolie. Langzaam maar zeker verschijnen de luiken weer in de hengsels rondom de ramen. Steeds meer bouwhekken verdwijnen.

Het wegdek voor het voormalige paleis van Prins Frederik is nu aan de beurt. Een graafmachine haalde deze week het asfalt en de bestrating weg. De voorzijde krijgt een nieuw wegdek en aan de achterzijde wordt het achterpad vernieuwd met zeeschelpen.

Wethouder Caroline Klaver (VVD/verkeer): ,,Zo past De Paauw ook weer perfect bij de opgeknapte straten van de Prinsenwijk. Een mooi voorbeeld hoe een park met woningen kan worden ingericht.’’ Ze geeft aan dat het raadhuis weliswaar bereikbaar is, maar adviseert bezoekers wel om met de fiets te komen.

Vanwege de coronamaatregelen is er nog geen openingsfeest gepland.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.