’Gestook’ na stuklopen relatie eindigde in mishandeling van Voorschotense; celstraf voor Leidenaar

Arjan Schuiling
Voorschoten

De Haagse politierechter heeft donderdag de 25-jarige Leidenaar Bas K. veroordeeld tot een week voorwaardelijke celstraf omdat hij op 16 maart 2019 zijn ex-vriendin heeft mishandeld in haar woning in Voorschoten. De rechter vond bewezen dat de Leidenaar zijn ex zo hard tegen haar hoofd sloeg dat zij omviel. Bovendien is hij zonder toestemming haar woning binnengelopen en dat is ook een misdrijf.

Na de relatiebreuk tussen K. en zijn voormalige vriendin kreeg hij vele appjes en facebookberichten van haar. De verdachte ervoer dat als ‘gestook’ in zijn nieuwe relatie, en soms ook als bedreigend.

Hij ging in maart 2019 dan ook naar de woning van zijn ex om haar te bewegen met de vele berichtjes te stoppen. ,,Dit is niet van één dag, het zit heel diep, ze heeft maandenlang zitten zieken, nu is ze eindelijk stil”. De verdachte erkent dat hij haar omver heeft geduwd maar dat zou een reactie zijn geweest op een klap die hij van zijn ex had gekregen. Zelf zou hij niet hebben geslagen en volgens zijn advocaat had een klap vol in het gezicht letsel moeten achterlaten. Hij vroeg dan ook om vrijspraak van de mishandeling.

De politierechter leunde vooral op een getuigenverklaring van een buurvrouw die zij als ‘onafhankelijk’ beschouwde. Die buurvrouw verklaarde dat de Leidenaar wel degelijk een klap zou hebben gegeven.

Drie weken geleden werd K. overigens ook al veroordeeld voor mishandeling, toen na een verkeersruzie. Bij die gelegenheid kreeg hij twee weken celstraf opgelegd waarvan 10 dagen voorwaardelijk. Eigenlijk had die mishandeling van de vriendin ook op die terechtzitting moeten zijn meegenomen, daarom hield de rechter het nu op een voorwaardelijke straf, overeenkomstig de eis van het OM.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.