Nieuw voertuig voor KNRM Katwijk

Het nieuwe voertuig van de KNRM Katwijk.
© Foto Arie van Dijk
Katwijk

De KNRM in Katwijk heeft een nieuw kusthulpverleningsvoertuig in gebruik genomen. Het oude exemplaar heeft vijftien jaar dienstgedaan en was door mankementen hard aan vervanging toe.

Het kusthulpverleningsvoertuig is uitermate geschikt voor ruig terrein, zoals de duinen en het strand, en wordt daarom ingezet als gewonde mensen van een moeilijk bereikbare plek moeten worden vervoerd naar de ambulance. Zo’n 25 keer per jaar wordt het voertuig ingezet om te assisteren. Op speciale gecreëerde plekken wordt de patiënt dan door medewerkers van de KNRM aan het ambulancepersoneel overgedragen.

Maar het voertuig wordt ook ingezet bij zoekacties naar vermiste personen op het strand en in de duinen en ter ondersteuning van opsporingen op zee. Met het voertuig van het type Unimog kunnen ook kleine reddingsboten naar de kust worden vervoerd. De nieuwe wagen is aangeschaft door het hoofdkantoor van de KNRM en vervolgens aan Katwijk overgedragen. De huif van het oude exemplaar is gerenoveerd en op nieuwe terreinwagen gezet.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.