’Amerikaganger’ Luuk van Bree tekent bij ZZ Leiden voor twee seizoenen [video]

Luuk van Bree.© Foto Leidsch Dagblad

Joris Zandbergen
Leiden

Zorg en Zekerheid Leiden heeft z’n eerste nieuwe speler voor het komende seizoen vastgelegd. Luuk van Bree heeft voor twee jaar getekend bij de Leidse basketbalclub.

Van Bree, een forward van 2.03 meter, is 24 jaar oud en was het laatst actief bij de universiteitsploeg van Bradley in de Verenigde Staten. Hij bracht vier seizoenen door op het college uit de staat Illinois, en behoorde in zijn laatste seizoen met enige regelmaat tot de basisvijf.

Het afgelopen jaar herstelde de in Helmond geboren Van Bree van een achillespeesblessure, en kwam hij niet in clubverband in actie. Dat het herstel goed is verlopen, heeft nieuwe coach Geert Hammink zelf kunnen constateren in individuele trainingssessies.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

,,Ik heb Luuk de laatste twee weken wat beter leren kennen. Ik vind hem perfect passen in het plaatje dat we voor ogen hebben. Luuk is een goede en veelzijdige speler, die op meerdere posities is in te zetten. Ook zeer belangrijk is dat hij de mentale eigenschappen bezit die ons als team beter gaan maken’’, aldus Hammink.

,,Ik heb het afgelopen jaar hard gewerkt aan mijn herstel. Daardoor ben ik nu weer helemaal fit en klaar om te beginnen’’, zegt de voormalig jeugdinternational, die ook in de jeugd van Den Bosch heeft gespeeld en bij het Spaanse opleidingsinstituut Canarias Basketball Academy . ,,Ik ben erg blij met de kans die ZZ Leiden me heeft gegeven.’’

Van Bree is de eerste speler van buitenaf die door Leiden is gecontracteerd voor het nieuwe seizoen, dat, zoals het zich nu laat aanzien, met wat aanpassingen als gepland kan beginnen. Eerder tekenden ’blijvers’ Worthy de Jong, Marijn Ververs en Troy Koehler (jeugdcontract) voor een langer verblijf.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit ZZ Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.