Leidse sportclubs houden extra open dag, mede uit angst voor ledenverlies

Een demonstratie van DC Dance tijdens de sportmarkt in 2018.© Archieffoto Taco van der Eb

Loman Leefmans
Leiden

Veel Leidse sportclubs vrezen leden te verliezen en minder jonge leden erbij te krijgen vanwege de coronacrisis. Daarom nodigt Platform Sportstad Leiden alle verenigingen uit om tijdens de nationale Sportweek in september allerlei activiteiten te organiseren. Dat maakte sportwethouder Paul Dirkse (D66) bekend.

In 2018 hielden Leidse clubs een sportmarkt. Dat was toen een groot succes. Dit jaar zou de markt worden herhaald, maar corona zat de organisatie danig in de weg. Daarom is gezocht naar een alternatief door het platform waarin de Leidse Sportfederatie, de stichting Topsport Leiden en de gemeente een drie-eenheid vormen.

Het idee is nu om op de complexen en in de zalen van de verschillende verenigingen een reeks aan open trainingen, clinics, demonstraties en gastlessen op te zetten. Dat moet gebeuren in de week van 18 tot 27 september ‘om te laten zien hoe leuk het bij hen is’, zo staat in de aankondiging. Het is wel de bedoeling dat de clubs zich daarbij ook richten op ouderen, aangepaste sporters en jongeren in de ’moeilijke leeftijd’ tussen de dertien en achttien jaar. ’Natuurlijk hopen we dat de deelnemers het zo leuk vinden dat ze nog eens of veel vaker terugkomen.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.