Henk Hoogervorst volgt Jaap Wijntjes op als voorzitter samenwerkende voetbalclubs: ’We hebben mooie successen geboekt’

Links scheidend stichtingsbestuurvoorzitter Jaap Wijntjes en rechts de nieuwe voorzitter Henk Hoogervorst (vv Noordwijk). In het midden van links naar rechts: Mart Vergouwen (VV Katwijk), Leon Annokkee (FC Lisse) en Ad Hendriksen (Rijnsburgse Boys). Op de foto ontbreken Arjan Broekhof (VVSB) en Ed Zuidhoek (Ter Leede).© Eigen foto

Van onze verslaggever
Rijnsburg

Henk Hoogervorst, voorzitter van vv Noordwijk, is de opvolger van Jaap Wijntjes als preses van de Stichting Samenwerkende Voetbalclubs Duin- en Bollenstreek.

Wijntjes was bijna zeven jaar voorzitter van het samenwerkingsverband tussen Katwijk, FC Lisse, Noordwijk, Rijnsburgse Boys, Ter Leede en VVSB en was voor die tijd al actief in het stichtingsbestuur. In 2014 nam Wijntjes de voorzittershamer over van Cees Driebergen.

Wijntjes kijkt met veel plezier terug op zijn werk voor de in 2000 opgerichte stichting die de commerciële belangen van de clubs en hun sponsors behartigen. ,,De verwachte schaalgrootte op inkoopgebied is er niet altijd uitgekomen, omdat elke club eigen afspraken heeft met zijn sponsoren over onder andere energie, shirts en busvervoer. Maar we hebben wel mooie successen geboekt zoals de gezamenlijke inkoop van toegangskaarten en het gezamenlijke voetbalmagazine.’’

De voormalig voorzitter van Ter Leede roemt de band die de betrokken clubs de laatste jaren hebben opgebouwd. De komende tijd zal Wijntjes nog wel betrokken blijven bij de samenstelling van de presentatiegids van seizoen 2021-2022. Dit jaar komt er geen gids uit. In verband met de coronacrisis vond de stichting het niet passend om bedrijven te benaderen voor advertenties. ,,Een beslissing die we met pijn in ons hart, maar unaniem, hebben genomen’’, aldus de voorganger van Hoogervorst.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.