Het Singelpark is rond, door de plaatsing van de brug van de liefde naast de Zijlpoort

De Loviumbrug wordt onder belangstelling op zijn plaats gehesen.© Foto Hielco Kuipers

Loman Leefmans
Leiden

Het Singelpark is eindelijk rond nu de allerlaatste brug op zijn plaats ligt. Maandagochtend werd de Loviumbrug naast de Zijlpoort op de eerder ingegraven pijlers gehesen.

Dat gebeurde door een gigantische kraan en met de nodige belangstelling, maar zonder het doorknippen van een lintje of het ontkurken van champagne en dat heeft alles te maken met de huidige pandemie. Stadsbestuur en de Vrienden van het Singelpark gaan ervan uit na de zomer alsnog bij deze voorname stap officieel wordt stilgestaan.

Het Singelpark is een bijna tien jaar oud plan om een doorgaande wandelroute te creëren van ongeveer zes kilometer aan de binnenkant van de singels. Als onderdeel daarvan worden parken opgeknapt, paden aangelegd en bruggen geslagen. Dat laatste alleen al kostte circa vier miljoen euro.

Het ontwerp van de bruggen komt van de firma Ney en Partners uit Brussel die daarnaast ook de Valkbrug bij de Lammermarkt ontwierp. Na een prijsvraag kregen de bruggen namen als Wisennia-, Helar-, Hapynion- en Aeldisbrug. Die laatste, tussen Utrechtse Veer en Kaarsenmakersstraat, rust sinds vorige week op zijn betonnen steunen, alleen de Loviumbrug - de brug van de liefde - restte nog. Ook die heeft nu zijn ultieme plek gevonden en in de komende weken wordt deze nog bijgevijld en gebruiksklaar gemaakt.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.