Noordbuurtseweg Zoeterwoude krijgt nieuwe inrichting

Zoeterwoude

Vanwege onveilige situaties wordt de Noordbuurtseweg in Zoeterwoude opnieuw ingericht. Het college van B&W heeft twee varianten op het oog.

De toegangsweg langs het gemeentehuis bestaat nu nog uit een strook asfalt met wegversmallingen, die de automobilisten noopt tot slalommen. De bewoners en gebruikers ervaren dit als onveilig. Juist de versmallingen dienen hun doel niet. Ook wordt er te hard gereden.

In overleg met de bewoners en met de gemeenteraad heeft de gemeente nu twee varianten uitgewerkt. De Noordbuurtseweg moet een zogenaamde ’duurzaam veilig’ ingerichte erftoegangsweg worden of een fietsstraat.

Bij de eerste optie wordt het asfalt vervangen door klinkers en geldt een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Er komen snelheidsremmers bij de zijstraten en drempels. De kruisingen zijn gelijkwaardig.

Op verzoek van de gemeenteraad werd ook de mogelijkheid tot een ’fietsstraat’ onderzocht, met rood asfalt, een maximum snelheid van 30 kilometer per uur en voorrang op de dwarsstraten.

De raad bespreekt de varianten op 9 juli. ,,Vervolgens maken we een definitief ontwerp’’, zegt wethouder Ruud Bouter. ,,We verwachten dit ontwerp dan na de zomer aan de omwonenden te kunnen presenteren.’’

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.