Jonge fietssters betast in Alphen aan den Rijn, politie zoekt dader met ’opvallend gebit’

ALPHEN AAN DEN RIJN

Vier jonge vrouwen zijn afgelopen vrijdag betast in Alphen aan den Rijn. Bij een vijfde vrouw bleef het bij een poging. De politie houdt er rekening mee dat één man hier voor verantwoordelijk is en is een onderzoek gestart. Gezocht wordt naar een blanke man met een ’opvallend gebit’.

De incidenten vonden plaats op vrijdagavond 26 juni tussen 22.00 uur en middernacht.

Tussen 22.00 en 22.20 uur werd een vrouw op de fiets op de Van Boetzelaerstraat, ter hoogte van de bloemenwinkel, betast door een onbekende man op een fiets. Twee mannen die kort daarna aan het klussen waren bij de Aarhof hebben de dader mogelijk gezien.

Een andere fietsster werd ook rond de bovengenoemde tijdstippen betast. Dit gebeurde op de Hooftstraat, ter hoogte van nummer 184. Doordat het slachtoffer gilde, reageerde een fietsende vrouw hierop. De vrouw heeft de dader mogelijk gezien. Deze vrouw heeft kort grijs haar met krullen en een fiets met fietstassen.

Op de Laan der Continenten, ter hoogte van het Raoul Wallenbergplein, werd kort daarna een andere vrouw op de fiets betast en even later, rond 22.30 uur, een vrouw bij het treinspoor bij Kerk en Zanen (station). De vrouw fietste daar in de richting van het centrum.

Tussen 23.15 en 24.00 uur probeerde een man een vrouw die vanuit het centrum aan het begin van de Wilhelminalaan fietste, te betasten.

Volgens de politie lijkt het signalement van de man uit de incidenten grotendeels overeen te komen, de politie sluit niet uit dat het om dezelfde dader gaat. Mogelijk zijn er nog andere slachtoffers of mensen met camerabeelden die kunnen helpen bij het onderzoek. De politie komt graag hen in contact.

Het gaat om een blanke man van tussen de 1.70-1.80 meter lang. Hij droeg een blauw shirt, een donkere broek en een zwarte rugzak. De man heeft kort, donker haar en fietste op een grijze/zilveren fiets. De man heeft volgens de politie een opvallend gebit.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.